Cananga olie

5,2527,49

Wissen
SKU: 0065 Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Cananga olie – Etherische olie Cananga: Cananga odorata var. macrophylla

– Eigenschap: Cananga olie – Etherische olie Cananga
– Plantnaam: Cananga odorata var. macrophylla

Eigenschappen van Cananga olie

– Aroma: vol, zoet, exotisch, ‘als custard’
– Kleur: licht tot donkergeel
– Consistentie: dun
– Extractie: stoomdistillatie


Hoe gebruik je Etherische olie – Cananga olie

Dosering van Cananga olie:
20 druppels etherische olie is ongeveer 1 ml. (Milliliter)

Aromalampje:
Enkele druppels (2-3) etherische olie meng je door het bakje waar het olie/water ingaat. Als je dan het waxinelichtje onderin aansteekt, zal het mengsel verdampen en zich verspreiden in de lucht. Het ruiken van etherische olie werkt vooral psychisch op stemming en emotie.

Aromastream:
Een aromastreamer is een elektrische verstuiver. Hier wordt de olie niet gemengd. Onderaan zit een filter die je los maakt en 10-20 druppels op druppelt. Nadat de filter er weer op zit, stop je de stekker in het stopcontact. Het verstuiven gaat beginnen.

Geursteen:
Enkele druppels (2-3) op een geursteen druppelen. Deze poreuze stenen nemen de olie eerst op en vervolgens geven ze het langzaam af.


Bad:

5 tot 10 druppels etherische olie Cananga


Huid:

10 druppels etherische olie Cananga per theelepel basis olie (verhoudingsgewijs is dit 10% van de olie)

 

Toepassingen van Cananga olie

In aromatherapie vervult Cananga olie een ondersteunende rol in de volgende situaties:

Geest en zenuwstelsel:
Aromatische olie van cananga herstelt het geestelijk evenwicht:
– Nerveuze spanningen, prikkelbaarheid en kwaadheid
– Hyperventilatie en ADHD

Hart en bloedvaten:
Hij helpt bij het reguleren van hartritmestoornissen:
– Hoge bloeddruk, hartkloppingen
– Versnelde ademhaling als gevolg van nervositeit (dit kan leiden tot hyperventilatie)

Huid en haar:
– Helpt om de olie-afscheiding van de talgklieren te reguleren

Contra-indicatie en waarschuwing:
– Een te hoge dosis kan in sommige gevallen de huid irriteren
– Etherische olie Cananga niet gebruiken bij lage bloeddruk
– Vermijd etherische olie Cananga bij zwangerschap
– Etherische olie Cananga niet gebruiken bij kinderen onder 2 tot 3 jaar

Diversen:
– Herkomst: Maleisie, Indonesie, Philippijnen, Polynesie, Melanesie, Micronesie
– Zachter, minder bedwelmend dan ylang-ylang (cananga odorata var.genuina)
– De bloemen van de cananga boom kunnen lichtpaars, roze of lichtgeel zijn
– Voor de distillatie van aromatische olie wordt aan de gele bloemen de voorkeur gegeven
– Etherische olie Cananga wordt veel gebruikt in de parfum industrie en in de cosmetische industrie
– Etherische olie Cananga is goed te combineren met aromatische olie van o.a. bergamot, cederhout, geranium, jasmijn, neroli, patchouli, sandelhout, roos, sinaasappel

Traditioneel (inheems) gebruik van Cananga odorata:
– Hout: bouwmateriaal, kano’s, meubels, kisten, dozen, vlotten
– Bast: bij malaria en als laxeermiddel bij constipatie
– Bloemen (gedroogd): asthma
– Olie: snelle ademhaling, hartkloppingen, depressie, stress, onrustigheid, huidinfecties
– Vermengd met kokos olie in zeep en shampoo voor haar- en huidverzorging (makassar olie)

Cananga op Wikipedia: Cananga
Bekijk ons overzicht hoe je etherische olie kunt gebruiken op TheNaturalLife.nl

Extra informatie

Inhoud

5 ml, 10 ml, 30 ml, 50 ml

Eigenschappen

Harmonie-Rust, Luchtwegen, Man-Vrouw, Zuiverend

Toepassing

Bad, Huid

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cananga olie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.